Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Ultimate Tafeltennis

Ultimate tafeltennis is een nieuwe vorm van tafeltennis waarbij op vier aaneengeschoven tafels wordt gespeeld. Op deze ‘supertafel’ ontstaat een kruising tussen tennis en tafeltennis die fysiek zwaar is maar vooral heel spectaculair om te doen én te zien. Of zoals ultimate-spelers het zelf omschrijven: vier keer zo groot en vier keer zo leuk!

De sport wordt vooral beoefend in Duitsland en Frankrijk, waar men respectievelijk spreekt van Vierertisch en ultimate ping. Er worden ook al internationale toernooien gehouden en er is zelfs een heus WK. Inmiddels neemt ook in andere landen de populariteit snel toe, waaronder Nederland. Hier is gekozen voor de naam ultimate tafeltennis of kortweg ultimate. Het eerste ultimate toernooi in Nederland, tevens NK, werd op zaterdag 27 juni 2015 gehouden bij tafeltennisvereniging TOGB. Boris de Vries won in de finale van Laurens Tromer. Een maand later werd Boris zelfs wereldkampioen bij het WK in Duitsland. Ook in 2016 organiseerde tafeltennisvereniging TOGB het NK. Martijn de Vries won de finale en ook hij werd een maand later wereldkampioen bij het WK in Duitsland. Op 17 juni 2017 zal het NK georganiseerd worden door en bij tafeltennisvereniging SVE.

De populariteit van ultimate tafeltennis in Nederland neemt toe en er is veel vraag naar informatie over deze nieuwe tak van de tafeltennissport. Door middel van deze site willen wij informatie beschikbaar stellen aan verenigingen die geïnteresseerd zijn om ultimate tafeltennis te beoefenen of een toernooi te organiseren. Via de Facebookpagina ‘Ultimate Tafeltenins Nederland’ houden wij jullie op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ultimate tafeltennis en de georganiseerde toernooien.

Tot slot is ultimate tafeltennis een sport in ontwikkeling. Nieuwe ideeën of initiatieven ontvangen wij graag.

Jonah Kahn en Merel Broers, de initiatiefnemers van de introductie van Ultimate Tafeltennis in Nederland en die samen de Ultimate Organisatie Nederland vormen, zijn op zoek naar enthousiastelingen die hun functies in de ‘Ultimate Organisatie Nederland’ over willen nemen en ultimate tafeltennis naar een hoger niveau willen tillen. Enthousiast of andere vragen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zien jullie graag bij het NK Ultimate Tafeltennis bij SVE op 17 juni 2017!

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'